Steg för steg: Makeup och hårstyling

Jag har fått så många dm:s på instagram där många frågar om jag kan göra ett inlägg hur jag gör Malins hår och makeup. Så givetvis ska jag göra det- hoppas ni gillar!

Detta är looken för avsnittet i Love Island igår kväll (alltså tis 1 oktober):

Innan jag börjar med Malins smink så börjar jag alltid med att preppa hennes hud ordentligt med fuktgivande och lystergivande produkter. Det blir verkligen en stor sådan skillnad att sminka en hud som fått ordentlig dos av fukt och lyster än en hud som inte fått det. Sminket blir så mycket bättre och håller längre. Så tänk på det, hudvården är sååå viktig för ett bra resultat. Så det jag gör är att alltid börja med håret, och då passar jag på att treata Malin med en sheetmask som får ligga på under tiden!

 

Hudvårsprep:

Sheetmask: Jag varierar bland några olika, mina favoritmärken är Aromatica, Cremorlab och Benton. Denna som ni ser på kollaget ovanför är från Aromatica och är fantastisk innan makeup. Den ger massor av fukt, men lugnar även huden. Så nu när vi är mkt i solen så är det toppen att lugna ned huden lite. Älskar! Jag kör själv sheetmask ca 3 gånger i veckan nu när jag är i Grekland (klick) Istället för att jag ska skriva alla underbara egenskaper med denna masken så finns det mer info i länken jag precis skrev. Så för er som är pepp att ge er hud lite extra glow- så är det bara att klicka in och läsa mer.

Fuktserum: Efter masken tas av masserar jag in den överflödiga vätskan, det brukar alltid finnas lite kvar i förpackningen, den ser jag till att massera in på decolltage, armar och händer. Efter det lägger jag ytterligare ett fuktserum, vilket är detta härliga från Benton (klick). Om det är dagar jag inte hinner med en sheetmask innan jag lägger makeup är jag extra noga att inte glömma detta. Det ger en rejäl fuktboost och ger både lyster och en mjukhet till huden som jag gillar!

Fuktkräm: En återfuktande kräm, som också passar till känsliga hudar. Därför är den en självklarhet i jobbväskan. Den känns ganska lätt, trots att den är djupt återfuktande för huden. (klick) En annan grej jag älskar med denna serie är att den är ljusrosa haha, så fina förpackningar!!!

Primer med lyster: Älskar denna primer från Ole Henriksen!!! Så fint glow man får av den, och den doftar underbart (klick). Också superfin att använde även utan foundation!

Makeup:

Ögonskyggspalett: YSL (klick)

Lösögonfransar: Eylure (Klick) Tänk på att klippa fransraden till rätt längd. Jag undviker att sätta raden för nära i innerkant då det lätt skaver och känns obehagligt. Tips är att spara den yttre delen du klipper av, jag brukar sätta den precis ovanför fransraden i slutet för att öka volymen där. På så sett använder man verkligen hela ändå.

Bronzer: Isadora (klick)

Läppstift: Isadora (klick) Såg att Lyko i skrivande stund har 20 % rabatt just nu!

Läppglans: Isadora (klick) Så fint läppglans att använda ensamt också, ger massor av fukt och känns inte klistrigt!

 

 

Övriga makeup produkter:

Foundation: YSL (klick)

Concealer: (klick) -Jag använde nr 2 på Malin

Bryn: Isadora (klick)

Hårstyling:

Hairtalks: Hairband- Alltså jag älskar detta löshår. På några få minuter har du fixat världens hårsvall. Ni har ju sett det innan att jag använder det, men för er som inte vet hur det funkar så lägger jag en länk här (klick). Detta Malin har är färgat efter hennes färg, och om det är färgat så fint i bottnen så man kan inte se att det är fejk!

Värmeskydd: Cloud Nine (klick) + Amika värme skyddande serum som ger extra fukt och näring till håret (klick) Vattnet är inte super här i Korfu, så Malins hår blir lite strävt när hon duschat det. Så jag öser i lite extra skydd och fukt för att hålla det glansigt och skydda det från all värmestyling.

Stylingtång: Cloud Nine locktång (klick)

Slutfinish:

Antonio Axu: Pure silk Oil (klick) Älskar detta serum, det doftar fantastiskt och gör topparna superglansiga. Jag använder det även på mitt hår när jag duschat, lägger i det i handdukstorkat hår så får jag en fin glans och fuktboost. Men i stylingväg lägger jag i det efter jag stylat håret. Sen följer jag upp med kommande sprayer.

R+Co Shine and Texture Spray (klick) Ger en superfin glans, men ändå också en härlig textur till håret som jag gillar!

R+Co Moon Landing Anti-Humidity Spray (klick) En spray som är perfekt att använda när det är hög luftfuktighet. Det gör att fukten hålls borta och hårstylingen håller sig så mkt bättre tack vare det.

 

Hoppas ni gillar denna look <3 Har du några frågor, tveka inte att kommentera här på bloggen. Vet att det är lite krångligare att kommentera här än på instagram i och med att man ska lägga in mailadress, men det är så bra när ni skriver här, så alla andra kan se era frågor! Så mkt roligare för alla att kunna ta del av era frågor och mina svar än när ni skickar dm <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Aah, denna mejken var verkligen snygg!!

  Du hade rätt pm Brow markern, den är svår att hantera. Jag som har glest där fram med strån får inte till det riktigt. Kanske kan funka till fest men till vardags blir det för hårt.

  Annika 2019-10-09 11:27:38
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Heej!! Det tar verkligen tid, nu klarar jag MIT verkligen inte utan den haha!! Jag har även testat att ändra vinkeln på den. Att du mer drar små streck genom att vända bort kammen. Så det blir mer som en penna? Jag varierar lite. Sen upplever jag att den är mkt starkare i början, och dämpas lite efter ett tag och blir inte lika intensiv. Kram

   evelinaandersson 2019-10-14 08:18:34
   Svara
 • Åh du är bäst!!!!! Måste testa hairband direkt! 😀

  Tove Dalsryd 2019-10-05 21:00:24
  Svara
 • Hej, du är Queen på att sminka Evelina!!
  Magiska fingrar och händer har du!
  Använde du någon eyeliner eller kajal under ögat och isåfall vilken?
  Önskar jag kunde sminka mig själv så som du gör ?
  Kall höstkram från Jönköping ?

  Jannicks 2019-10-02 12:28:26
  Svara
  • Svar på Jannickss kommentar.

   Heej! Å men tusen tack!!! Vad glad jag blir av din kommentar! Jag använde faktiskt en vattenfast mörkbrun penna från Isadora på den övre fransraden, som jag mjukade till lite direkt efter appliceringen. Under är det bara den mörkade delen på skuggan 🙂 hoppas du får till looken, använd en lite mjukare skuggborste på det övre ögonlocket så blir det enklare med kanter osv! Kan rekommendera antingen MAC 217 alt en liknande i den formen. Den är lite dyrare, men måste säga att den håller så bra i kvaliten om man tar hand om den. Köpte min 2011, och den håller än! Sen till under fransarna en plattare något kampantare pensel så du får skuggan där du vill ha den 🙂 lycka till!!

   evelinaandersson 2019-10-14 08:24:07
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!