Slarvar du med ansiktsrengöring?

Jag hör många som säger att dom inte rengör sig med en ansiktsrengöring… Vissa använder inte smink och tycker därför att det är onödigt, andra orkar helt enkelt inte och tycker det bli en för stor process att fixa med på kvällen när man är trött. Det finns många olika bortförklaringar helt enkelt.

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om min hudvårdsrutin, och lite hur man kan tänka. Det inlägget hittar ni HÄR. Men nu över till rengöringen.

Detta inlägg är framförallt till dig som känner att du ständigt slarvar med att rengöra ansiktet. För det är så, att även om du har smink eller inte så bör du faktiskt tvätta ditt ansikte minst varje kväll. Under dagen så utsätts din hud för väldigt mycket påfrestningar som vi inte alltid  kan se med blotta ögat- tänk alla avgaser och andra föroreningar det finns i luften… Det sätter sätter sig i din hud. Jag är ledsen att säga det, men det försvinner inte med en skvätt vatten i ansiktet, utan måste verkligen avlägsnas ordentligt med rengöring.

För dig som sover med makeupen kvar… Jag hoppas att du från och med idag slutar upp med det, jag vet inte ens om jag behöver förklara varför? Men gör rent ditt ansikte med rengöring. Gammal makeup gör dig bland annat glåmig, stor risk för tilltäpptheter och kan sätta din hud i rejäl obalans. Har du mascara kvar så riskerar du att få irritation i ögon och dina fransar riskerar att gå av- det vill du inte, eller hur?

Så oavsett om du har smink eller inte smink- försök att alltid rengöra huden innan läggdags så den har maximal chans till återhämtning under natten.

Men ibland hamnar man i situationer när man  inte orkar använda rengöring och skölja med vatten. Jag hamnar själv ibland i dom situationerna när jag är supertrött och bara vill sova. Då tar jag fram mina rengöringswipes och rengör ansiktet med istället! Innan har jag inte hittat några som jag gillar, för de som jag testat innan har bara svidit och gjort min hud superkänslig och röd. Men nu har jag äntligen hittat några som passar mig och min hud, dom kommer från märket Cremorlab. Inte nog att dom håller min hud lugn, så tycker jag också att dom är rejält fuktade vilket gör att dom verkligen tar bort sminket (även min mascara).

Så för dig som aldrig rengör ansiktet så kanske är detta något att starta med? Det känns lätt och smidigt och du slipper vattnet som rinner ned längs armarna när du tvättar dig haha (jag vet att många avskyr den känslan)!

För dig som har en daglig rengöringsrutin- BRA! Kör på med den, men jag måste ändå tipsa om att ha denna med dig på resan eller om du har ett långt flyg och vill fräscha upp huden eller när du är som jag, för lat på kvällen 😉

HÄR kan du läsa mer om rengörings servetterna om du vill!

Rengör du ditt ansikte varje kväll?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!