Gluten ger mig värk

Jag har under ett års tid studerat hur gluten påverkar min kropp. Jag har under stora delar av min tonårstid haft problem med mina knän utan att få ordentlig hjälp.  Jag har testats för reumatism och andra muskelsjukdomar. Men inget har visat sig vara anledningen till min värk.. Och läkare på vårdcentraler är tillhör inte favoriterna på listan, för ingen har brytt sig att kolla upp det vidare.

Det har varit perioder där det har varit så illa att jag vaknat på nätterna av att mina knän smärtat såpass mycket, armbågseden gjorde ont om jag låg i soffan med en något böjd arm. Jag var trött, dåsig, snurrig och jag hade dagligen huvudvärk. Jag har inte förstått någonting.. Det var först när jag var på ett jobb och en kvinna tipsade mig att läsa om glutenintolerans/känslighet som fick allt att förändras.

När jag började läsa om gluten så insåg jag att gluten kan vara en stor anledning till smärta i lederna. När jag var i Mexico och jobbade med Paradise Hotel förra våren så beslutade jag mig för att ge den glutenfria kosten en chans.

FullSizeRender 5

Redan efter en vecka var det så mycket bättre och efter två veckor var jag helt smärtfri! Jag kunde då gå upp för trappor på ett helt vanligt sätt utan att det gjorde ont. Jag kunde även göra en knäböj utan att det kändes som att knälederna skulle spricka. En kväll ”unnade” jag mig en pizza… Det gav resultat direkt. Morgonen därpå kände jag av i lederna och det höll i sig två dagar. Så fortsatte det, jag skrev kostdagbok för att hitta ett mönster. Och det var samma varje gång jag råkade slarva lite. Dock inte lika illa som när jag åt gluten under en längre period.

Idag vet jag att min kropp reagerar såhär på gluten. Jag hamnar så klart i perioder där jag slarvar och då kommer ett litet ”påminnelsestraff” med  smärta.. Men nu vet jag ju i allafall hur jag blir av med det.

Givetvis lyckas jag vara en av dom som älskar allt som har med gluten att göra. Därför har jag beslutat att bryta mitt dåliga mönster som jag hade innan jag kom ner hit till Mexico. Det skall helt enkelt blir en repris på den förra jobbresan, en hälsoresa kombinerat med jobb.  Jag ser fram emot att bli smärtfri, och förutom det så orkar jag mycket mer och mitt humör blir direkt så mycket bättre, så nu är jag så pepp!

Är det någon mer som har samma symtom och som också blivit hjälpt på något sätt?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!