Grönkålschips

Wow… Testade för första gången att göra grönkålschips idag! Så gott, så enkelt och så nyttigt! Grönkål är rik på bland annat järn, c och a vitamin och lutein. Så dagarna när du blir sugen på chips, testa att göra dessa istället! Dom är knastriga och smakar gott. Du kan även variera din kryddning efter tycke och smak! 

Detta använde jag:

 • Grönkål (riv av från den tjocka stjälken)
 • Havssalt smaksatt med wild garlic
 • Olivolja 

    

 Lägg grönkålen i en skål, häll över lite olivolja och blanda om ordentligt. Smaksätt med havssalt. Jag använde smaksatt salt med wild garlic, men testa dig fram med vad du gillar. Sedan la jag ut allt på en plåt, placerade den i mitten av ugnen. 

 • Ugn: 200-225 grader
 • Tid: 5-10 minuter

  

Varför inte testa att toppa salladen med dessa ”grönsakschips”?! 

Har du tips på bra kryddning, kommentera gärna på detta inlägget. Alltid kul att få tips! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!